Action for Nonviolence and Peacebuilding

News from ANP

Thirrje për paqe Jetojmë në një botë me kohë të përshpejtuar, e orë të kurdisur, për t’u vetëshkatërruar. Dhe nuk zëmë mend, por vend e pa vend, shkrepim armë, gjoja për të vënë rend. Tundim malet, dridhim tokën, tërbojmë detin, dëmtojmë planetin. Po s’u ndalëm, do na zë e rënda nëmë kur pasardhësit të shohin […]

OJQ AKSIONI KUNDËR  DHUNËS DHE NDËRTIMI I PAQES ANP FTESË PËR APLIKIM për pjesëmarrje në aktivitetet e projektit “BALLAFAQIMI ME TË KALUARËN NË KOSOVË” 25.09.2021 – 03.10.2021  Ulqin, Mali i Zi Të nderuar/a, OJQ Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP-Gjilan) organizon trajnimin tetëditor edukim për paqe, me qëllim të krijimit të një ambienti […]

OJQ Aksioni kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP) do të realizoj premierën e koncertit  “Frymë dashurie” në kuadër të projektit “Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë”, te interpretuar nga grupi “Wind Ensemble”.  Premiera e koncertit  “Frymë dashurie” do të jepet më 9 qershor 2021, duke filluar në ora 19:00 në Bibliotekën Kombëtare  të  Kosovës […]

OJQ Aksioni kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP) ka realizuar shfaqjen  “Ofshamë” në kuadër të projektit “Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë” në bashkëpunim me Teatrin e qytetit të Gjilanit. Shfaqja është një zë, një thirrje a një reflektim i shoqërisë tonë mbi rrugën, vështirësitë dhe gjendjen e të mbijetuarave të dhunës seksuale gjatë […]

OJQ Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes Të nderuar/a, OJQ Aksioni kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP) ka kënaqësinë t’ju ftoj të ndjekni shfaqjen  “Ofshamë” të realizuar në kuadër të projektit “Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë” në bashkëpunim me Teatrin e qytetit të Gjilanit. Shfaqja është një zë, një thirrje a një […]

OJQ AKSIONI KUNDËR DHUNËS DHE NDËRTIMI I PAQES ANP GJILAN F T E S Ë Ftojmë mësimdhënësit/et e interesuar/a të shkollave fillore të komunave Gjilan, Partesh dhe Novobërdëe të aplikojnë në trajnimin katërditor edukim për paqe, në kuadër të projektit: “Shkollat – Promovuese të paqes” 22 – 25.12.2018 Gjilan Të nderuar/a, OJQ Aksioni kundër dhunës […]

     Qendra për Aksion të Padhunshëm (CNA), Sarajevë – Beograd Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP), Gjilan-Prishtinë Aksioni Paqësor, Prilep- Tetovë   ju ftojnë të aplikoni për trajnimin: Hyrje në Ndërtimin e Paqes: mir – paqe – мир 2018. 20.– 29. 4. 2018. në Dojran, Maqedoni gjuhët e punës: shqip, maqedonisht, boshnjakisht-kroatisht-serbisht-malazezisht […]

You are invited to attend the documentary film premiere and opening the exhibition “Time Links”. The documentary film and exhibition contains stories from the past of our participants of the project Dealing with the Past in Kosovo carried out by Action for Nonviolence and Peacebuilding (ANP) and Kurve Wustrow from Germany. The exhibition will be […]

Qendra për Aksion të Padhunshëm (QAP), Sarajevë – Beograd Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP), Gjilan ju ftojnë të aplikoni për trajnimin: Hyrje në Ndërtimin e Paqes: mir – paqe – мир 2017. nga 31. 3. deri më 09. 4. 2017. në Veles, Maqedoni Kliko këtu Gjuhët e punës: shqip, maqedonisht, boshnjakisht-kroatisht-serbisht-malazezisht Nëse […]