Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da učestvujete na otvaranju izložbe “Zrno sećanja” koja će se održati 17. decembra 2019. godine u 17:00 časova u Narodnoj Biblioteci Kosova u Prištini.

Izložba „Zrno sećanja“ je promišljeno istraživanje nasilne prošlosti rata na Kosovu, koju su započeli građani/ke iz različitih mesta na Kosovu, koji/e su učestvovali/e u ovogodišnjem ciklusu obuke „Suočavanje sa prošlošću“ organizovanog od strane NVO Akcija za nenasilje i izgradnju mira ( ANP).

Izložena dela su rezultat rada učesnika koji su se potrudili da svoje bolne uspomene iz prošlosti prolaze zajedno, i u isto vreme dostignu budućnost oblikovanu empatijom i zajedničkom vizijom mira.

Koristeći načine umetničkog izražavanja, učesnici projekta su stvorili jedinstvene slike sećanja koje čine razumljivim koncept „Suočavanja sa prošlošću“ na vrlo ličnom i nadahnjujućem nivou.

Izložba će biti otvorena od 17. do 20. decembra 2019. godine u Narodnoj Biblioteci Kosova u Prištini.

Ovaj projekat se sprovodi u partnerstvu sa organizacijom KURVE Wustrov iz Nemačke i finansijski je podržan od strane Nemačkog Saveznog Ministarstva za Ekonomsku Saradnju i Razvoj (BMZ).