Ky kalendar trajton temën e ndjeshmerisë gjinore dhe njëherit ngrit vetëbesimin e vajzave dhe grave. Në fakt bën mrekulli, duke marrë parasysh që sa herë që ta shikojmë gjatë ditës na bën që të ndjehemi të bukura, të mençura, të talentuara,  të forta, të sukseshme dhe shumë më shumë se kaq.
Shpresojmë që vajzat dhe gratë të fuqizohen që, po të jetë nevoja, të lëvizin edhe Himalajet për të qenë vetvetja.