Action for Nonviolence and Peacebuilding

Peace Education


Edukimi për Paqe

Mirovna Edukacija

More
Ekspozitë – Shtegut të dhimbjes

Public Policies


Politikat Publike

Javne Politike

More
Ekspozitë – Shtegut të dhimbjes

Dealing with the Past


Ballafaqimi me të kaluarën

Suočavanje s prošlošću

More
Ekspozitë – Shtegut të dhimbjes

Peacebuilding


Ndërtimi i Paqes

Izgradnja mira

More
Ekspozitë – Shtegut të dhimbjes

News from ANP

Kemi kënaqësinë t’ju ftojmë të merrni pjesë në hapjen e ekspozitës “Shtegut të dhimbjes” ku janë të prezantuara punimet e pjesëmarrësve nga projekti “Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë”, të realizuar nga OJQ Aksioni kundër dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP) në partneritet me KURVE Wustrow nga Gjermania. Në këtë ekspozitë përmes artit i jemi […]

Ju ftojmë në premierën e filmit dokumentar “VEGZA”  të realizuar në kuadër të projektit “Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë” nga OJQ Aksioni kundër dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP) në partneritet me KURVE Wustrow nga Gjermania.     Data/Ora/Vendi 15 mars 2018/ 19.00/ në Qendrën e Dokumentimit në Bibliotekën e qytetit”Hivzi Sylejmani” në Prishtinë. […]

     Qendra për Aksion të Padhunshëm (CNA), Sarajevë – Beograd Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP), Gjilan-Prishtinë Aksioni Paqësor, Prilep- Tetovë   ju ftojnë të aplikoni për trajnimin: Hyrje në Ndërtimin e Paqes: mir – paqe – мир 2018. 20.– 29. 4. 2018. në Dojran, Maqedoni gjuhët e punës: shqip, maqedonisht, boshnjakisht-kroatisht-serbisht-malazezisht […]

  Ju ftojmë në premierën e filmit dokumentar “VEGZA”  të realizuar në kuadër të projektit “Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë” nga OJQ Aksioni kundër dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP) në partneritet me KURVE Wustrow nga Gjermania.   Data/Ora/Vendi 21 dhjetor 2017/ 19.00/ Vila KOHA (prapa kishës ortodokse) në Prizren Për më shumë informata […]

OJQ AKSIONI KUNDËR DHUNËS DHE NDËRTIMI I PAQES ANP –GJILAN FTESË PËR APLIKIM për pjesëmarrje në aktivitetet e projektit “BALLAFAQIMI ME TË KALUARËN NË KOSOVË” 29.09.2017 – 06.10.2017 Ulqin, Mali i Zi Të nderuar/a, OJQ Aksioni kundër dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP-Gjilan) organizon trajnimin shtatëditor edukim për paqe, me qëllim të krijimit të një […]

You are invited to attend the documentary film premiere and opening the exhibition “Time Links”. The documentary film and exhibition contains stories from the past of our participants of the project Dealing with the Past in Kosovo carried out by Action for Nonviolence and Peacebuilding (ANP) and Kurve Wustrow from Germany. The exhibition will be […]

Qendra për Aksion të Padhunshëm (QAP), Sarajevë – Beograd Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP), Gjilan ju ftojnë të aplikoni për trajnimin: Hyrje në Ndërtimin e Paqes: mir – paqe – мир 2017. nga 31. 3. deri më 09. 4. 2017. në Veles, Maqedoni Kliko këtu Gjuhët e punës: shqip, maqedonisht, boshnjakisht-kroatisht-serbisht-malazezisht Nëse […]

FTESË PËR APLIKIM për pjesëmarrje në aktivitetet e projektit “BALLAFAQIMI ME TË KALUARËN NË KOSOVË” 30.09.2016 – 07.10.2016 Ulqin, Mali i Zi   Të nderuar/a, OJQ Aksioni kundër dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP-Gjilan) organizon trajnimin shtatëditor edukim për paqe, me qëllim të krijimit të një ambienti paqësor, të promovimit të kulturës së padhunshmërisë dhe […]

OJQ ANP me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, pati kënaqësinë të ofrojë përkrahjen e vet në organizimin e aktiviteteve kulturore dhe artistike, të cilat u shfaqën para teatrit në Gjilan. Teachers and Pupils together for Peace

Shkarko librin “Mbamendja e shpirtit” me tregime jetësore të pjesëmarrësve tanë nga projekti Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë.   Tregimet janë shkruar nga pjesëtarët e komuniteteve të ndryshme nga e tërë Kosova që kanë qenë pjesëmarrës të projektit nga viti 2014 deri 2015.

Partners