Action for Nonviolence and Peacebuilding

A call for peace We live in a world with accelerated time, and time is ticking away, until self-destruction. And we never learn But, out of place, we fire weapons, seemingly to bring order. We make the mountains tremble, shake the ground, rage the sea, harm the planet. If we don’t stop, a heavy curse […]

Thirrje për paqe Jetojmë në një botë me kohë të përshpejtuar, e orë të kurdisur, për t’u vetëshkatërruar. Dhe nuk zëmë mend, por vend e pa vend, shkrepim armë, gjoja për të vënë rend. Tundim malet, dridhim tokën, tërbojmë detin, dëmtojmë planetin. Po s’u ndalëm, do na zë e rënda nëmë kur pasardhësit të shohin […]

NVO Akcija za nenasilje i izgradnju mira (ANP) u okviru projekta „Suočavanje sa prošlošću na Kosovu“ organizuje premijeru koncerta „Dah ljubavi“,u izvedbi grupe “Wind Ensemble”.  Premijera koncerta „Dah ljubavi“ održaće se u Narodnoj biblioteci Kosova „Pjeter Bogdani“ u Prištini 9.juna 2021. godine u 19:00 časova. Koncert je mesto susreta u vremenu i prostoru gde nas […]

OJQ Aksioni kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP) do të realizoj premierën e koncertit  “Frymë dashurie” në kuadër të projektit “Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë”, te interpretuar nga grupi “Wind Ensemble”.  Premiera e koncertit  “Frymë dashurie” do të jepet më 9 qershor 2021, duke filluar në ora 19:00 në Bibliotekën Kombëtare  të  Kosovës […]

Download the catalogue of last years exhibition in Gjilan/Gnjilane “We Want Peace” as part of the project “Schools the Peace Promoters“. The catalogue contains of drawings and pictures made by pupils of the schools of Gjilan/Gnjilane and the region. They send strong peace messages and envision a better future for everyone in Kosovo. We Want […]

  POZIV ZA APLICIRANJE za učestvovanje u aktivnostima projekta “ SUOČAVANJE S PROŠLOŠĆU NA KOSOVU “ 30.09.2016. – 07.10.2016.godine Ulcinj, Crna Gora   Poštovani/e, NVO Akcija za nenasilje i izgradnju mira ANP-Gnjilane organizuje sedmodnevni trening iz mirovne edukacije, u cilju stvaranja jedne mirovne sredine, promovišući kulturu nenasilja i tolerancije, kao i izgradnje medjusobnog poverenja i […]

FTESË PËR APLIKIM për pjesëmarrje në aktivitetet e projektit “BALLAFAQIMI ME TË KALUARËN NË KOSOVË” 30.09.2016 – 07.10.2016 Ulqin, Mali i Zi   Të nderuar/a, OJQ Aksioni kundër dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP-Gjilan) organizon trajnimin shtatëditor edukim për paqe, me qëllim të krijimit të një ambienti paqësor, të promovimit të kulturës së padhunshmërisë dhe […]

OJQ ANP me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, pati kënaqësinë të ofrojë përkrahjen e vet në organizimin e aktiviteteve kulturore dhe artistike, të cilat u shfaqën para teatrit në Gjilan. Teachers and Pupils together for Peace

ANP is proud to support the municipality of Gjilan/Gnjilane in organizing the International Children’s Day on the 1. June 2016. Support was possible through the ongoing project Teachers and Pupils together for Peace financed by UNMIK.