Action for Nonviolence and Peacebuilding

Peace Education


Edukimi për Paqe

Mirovna Edukacija

More
FTESË PËR APLIKIM

Public Policies


Politikat Publike

Javne Politike

More
FTESË PËR APLIKIM

Dealing with the Past


Ballafaqimi me të kaluarën

Suočavanje s prošlošću

More
FTESË PËR APLIKIM

Peacebuilding


Ndërtimi i Paqes

Izgradnja mira

More
FTESË PËR APLIKIM

News from ANP

OJQ AKSIONI KUNDËR  DHUNËS DHE NDËRTIMI I PAQES ANP FTESË PËR APLIKIM për pjesëmarrje në aktivitetet e projektit “BALLAFAQIMI ME TË KALUARËN NË KOSOVË” 03-11.10.2022, Ulqin, Mali i Zi Të nderuar/a, OJQ Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP-Gjilan) organizon trajnimin tetëditor edukim për paqe, me qëllim të krijimit të një ambienti paqësor, të […]

Thirrje për paqe Jetojmë në një botë me kohë të përshpejtuar, e orë të kurdisur, për t’u vetëshkatërruar. Dhe nuk zëmë mend, por vend e pa vend, shkrepim armë, gjoja për të vënë rend. Tundim malet, dridhim tokën, tërbojmë detin, dëmtojmë planetin. Po s’u ndalëm, do na zë e rënda nëmë kur pasardhësit të shohin […]

OJQ AKSIONI KUNDËR  DHUNËS DHE NDËRTIMI I PAQES ANP FTESË PËR APLIKIM për pjesëmarrje në aktivitetet e projektit “BALLAFAQIMI ME TË KALUARËN NË KOSOVË” 25.09.2021 – 03.10.2021  Ulqin, Mali i Zi Të nderuar/a, OJQ Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP-Gjilan) organizon trajnimin tetëditor edukim për paqe, me qëllim të krijimit të një ambienti […]

OJQ Aksioni kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP) do të realizoj hapjen e ekspozitës “Dritë në shpirt”, më 7 korrik 2021, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës në Prishtinë, duke filluar nga ora 19:00 . Ekspozita “Dritë në shpirt” është e pesta me radhë, e realizuar nga ANP, në bashkëpunim me pjesëmarrësit e projektit “Ballafaqimi […]

OJQ Aksioni kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP) do të realizoj premierën e koncertit  “Frymë dashurie” në kuadër të projektit “Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë”, te interpretuar nga grupi “Wind Ensemble”.  Premiera e koncertit  “Frymë dashurie” do të jepet më 9 qershor 2021, duke filluar në ora 19:00 në Bibliotekën Kombëtare  të  Kosovës […]

OJQ Aksioni kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP) ka realizuar shfaqjen  “Ofshamë” në kuadër të projektit “Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë” në bashkëpunim me Teatrin e qytetit të Gjilanit. Shfaqja është një zë, një thirrje a një reflektim i shoqërisë tonë mbi rrugën, vështirësitë dhe gjendjen e të mbijetuarave të dhunës seksuale gjatë […]

Ky kalendar trajton temën e ndjeshmerisë gjinore dhe njëherit ngrit vetëbesimin e vajzave dhe grave. Në fakt bën mrekulli, duke marrë parasysh që sa herë që ta shikojmë gjatë ditës na bën që të ndjehemi të bukura, të mençura, të talentuara,  të forta, të sukseshme dhe shumë më shumë se kaq. Shpresojmë që vajzat dhe gratë […]

OJQ Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes Të nderuar/a, OJQ Aksioni kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP) ka kënaqësinë t’ju ftoj të ndjekni shfaqjen  “Ofshamë” të realizuar në kuadër të projektit “Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë” në bashkëpunim me Teatrin e qytetit të Gjilanit. Shfaqja është një zë, një thirrje a një […]

OJQ AKSIONI KUNDËR  DHUNËS DHE NDËRTIMI I PAQES ANP   FTESË PËR APLIKIM për pjesëmarrje në aktivitetet e projektit “BALLAFAQIMI ME TË KALUARËN NË KOSOVË” 14.02.2020 – 22.02.2020  Ulqin, Mali i Zi   Të nderuar/a, OJQ Aksioni Kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP-Gjilan) organizon trajnimin tetëditor edukim për paqe, me qëllim të krijimit të […]

                  Me rastin e ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, kemi kënaqësinë t’ju ftojmë në premierën e shfaqjes “Ofshamë”, të realizuar në kuadër të projektit “Ballafaqimi me të kaluarën në Kosovë” nga OJQ Aksioni kundër dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP) në bashkëpunim me Teatrin e […]

Partners